+36 30 9543 150 varga.imre.dr1@gmail.com

Motto: A XXI. század megváltozó medicinájában a tájékozott beteg a sikerek, a tájékozatlan, vagy rosszul tájékozott beteg pedig a kudarcok forrása lesz!
Arizonai Egyetem Integratív Medicina oktatás mottója

Kedves Érdeklődő!

Fontosnak ítélem meg az un. „laikus oktatást” is, mely lényegében az egészségesek és/vagy betegeink körére értendő! Teljességgel egyetértek az Arizónai Egyetem gyakorlatából ellesett fenti gondolattal, melyben kb. negyedszázados oktatási tapasztalataik alapján ők is azt hangsúlyozzák, hogy a jövő betegei már nem a gyógyítás passzív elemei lesznek, hanem annak a munkának aktív részesei, mely lényegében az ő gyógyulásukat szolgálja.

Web lapom kialakításánál kezdettől nem ön-reklám cél a fő motiváció, hanem az az igény, hogy a mindennapi munkámban a hozzám fordulóknak tudhassak valahogy segíteni. Korábbiakban rendeléseimen több időt és energiát kellett fordítanom olyan magyarázatokra, mikor többször szomorúan érezhettem értetlenséget és ennek kapcsán bizonytalanságot is, ami betegeimből sugárzott. Csakhogy sajnos a betegellátásra fordítható időnk korlátozott, tehát ki kellett találnom valami mást, mint a betegek egyenkénti képbe hozatala.

Kezdetben néhány publikációm elérhetővé tételével a korábbi állapot megváltozott, így utóbb azokat néhány oktatási videó anyaggal kiegészítettem. Eredetileg a cikkeim nem a laikus betegeimnek készültek, viszont meglepett az a beteg igyekezet és eredményesség, melyet ezen cikkek elolvasását követően megváltozott hozzáállásukban tapasztalhattam. Többek esetében csaknem naponta észlelem, hogy a számukra érdekes cikkeket/részleteket kinyomtatják, figyelmesen elolvassák. Meglepett az is, hogy mások egy tájékozottabb családtagjuk segítségével értelmezik a leírtakat vagy látottakat, melyet követően konkrét kérdésekkel jönnek vissza! Meg kell említsem ezen utóbbi fejlemény kapcsán azt is, hogy gyakran a levonható következtetések érvényesüléséről nem pusztán a betegem esetében, hanem a családtagjai vonatkozásában is értesülök, ami különös energiát adó számomra!

A Szegedi, a Soproni és a Debreceni Egyetemeken folytatott oktatási tapasztalataim segítségével örömmel vettem részt annak az un. „laikus” oktatásnak szervezésében is, mely célzottan a betegeinket hívatott szolgálni! Öröm számomra, hogy sikerült az egyetemi oktatásban is résztvevő szakemberek -barátaim- segítségét is megszerezni ehhez a munkához azon céllal, hogy egy egyszerűbb, de közérthető formában történő tanítással segíthessünk betegeinknek.

Túl a publikációk cím alatt olvasható cikkeken, a programunkból oktatási videók cím alatt csatoltam mutatóba néhány előadásom és beszélgetésem video anyagát is. Utóbbiak esetében kvíz kérdéseket is csatoltam azoknak, akik a beszélgetések kapcsán saját magukat szeretnék tesztelni.

Amennyiben sikerült esetleg bárki érdeklődését felkelteni, esetleg még további igényei lennének, akkor javasolom, hogy keresse meg az oktatási programunkat a www.integrativ-medicina.hu oldalon, regisztráljon és kövessen bennünket!

A csatolt cikkek és video anyagok részben tancélosak, részben szórakoztatóak is lehetnek, amit ebben a reményben szeretnék Mindenkinek ajánlani!

Jó egészséget és hasznos időtöltést kívánva: Dr. Varga Imre

 

Oktatási videok

Integratív Medicina oktatási anyagból előadások

 1. Egészségügyi Kulturaváltás a XXI. században
 2. A Kétségből az Egészség felé
 3. A Holisztikus betegellátás szempontjai
 4. A Holisztikus betegellátás 16 alaptörvénye
 5. Párkapcsolat Holisztikus Megközelítése  + Kvíz kérdések
 6. Onkopsychológia holisztikus megközelítésből
 7. Alvás, holisztika, kronobiológia, új megközelítések a medicinában, előadás a 2020-as World Sleep Day program keretében
 8. Ünnepi előadás az egészségkulturaváltás irányáról, a XXI. század kihívásáról az Integratív Medicina laikus oktatás  egyéves fordulóján

Varga Imre Dr. holisztikus beszélgetései oktatóival és a témakörökhöz tartozó kvízkérdések

 1. Varga Imre Dr., Juhász János Dr. Holisztikus állatorvos + Kvízkérdések
 2. Varga Imre Dr., Klettner Anikó Szexualpsychologus + Kvízkérdések
 3. Varga Imre Dr., Varga Tibor Buddhista tanító + Kvízkérdések
 4. Varga Imre Dr., Darnói Tibor Dr. Holisztikus orvos
 5. Varga Imre Dr., Szántai Zsolt Életmódmentor + Kvízkérdések
 6. Varga Imre Dr., Ládi Szabolcs Dr. Holisztikus orvos + Kvízkérdések
 7. Varga Imre Dr., Szabó Beáta Dr. Funkcionális medicina tréner, Fogszakorvos (Szájüregi kórképek holisztikus nézőpontból) + Kvízkérdések
 8. Varga Imre Dr., Szabó Beáta Dr. Funkcionális medicina tréner, Fogszakorvos (Funkcionális labor diagnosztika) + Kvízkérdések
 9. Varga Imre Dr., Szabó Beáta Dr. Funkcionális medicina tréner, Fogszakorvos (Funkcionális medicina) + Kvízkérdések
 10. Varga Imre Dr., Ládi Szabolcs Dr. holisztikus orvos (Beszélgetés az immun és a szív érrendszerről)
 11. Önálló kvízkérdések